Właściwości lecznicze grzybka tybetańskiego

Z grzybka tybetańskiego i mleka można sporządzić leczniczy roztwór, posiadający wszystkie niezbędne do życia witaminy oraz leczący wiele chorób. Kuracja trwa tylko pięćdziesiąt dni.

Za ojczyznę grzybka tybetańskiego jest uważany Kaukaz. Leczniczy szczep odkryto przypadkiem, podczas produkcji zsiadłego mleka. Grzybek tybetański został przywieziony do Polski przez jednego z profesorów Politechniki Gliwickiej, który przez pięć lat mieszkał w Indiach. Podczas pobytu zachorował na raka wątroby. Opiekę nad nim sprawował tybetański mnich, który dawał mu do picia grzybek z mlekiem. Profesor wrócił do ojczyzny ze szczepem leczniczego eliksiru.

 

 

  • Właściwości grzybka

Badania udowodniły, że grzybek tybetański zawiera wszystkie niezbędne do życia witaminy. Poza tym pozytywnie wpływa na układ krwionośny człowieka, zapobiegając chorobom serca i naczyń wieńcowych i rozkładając cholesterol. Leczy również przypadłości, występujące w układzie pokarmowym, między innymi wrzody żołądka i dwunastnicy, wątrobę, trzustkę i śledzionę. Uzdrawia przypadłości, występujące w układzie moczowym, wspomaga pracę nerek, zapobiega powstawaniu kamieni w woreczku żółciowym. Może być stosowany jako antybiotyk, wytwarza bowiem zwalczający wirusy interferon. Działa przeciwzapalnie. Reguluje ciśnienie krwi i zapobiega starzeniu się komórek. Pomaga w walce z bezsennością, łagodzi stres, zwiększa libido, eliminuje zmęczenie. Substancje, wytwarzane przez grzybek tybetański posiadają również właściwości hamujące rozrost komórek nowotworowych.

 

  • Sposób przygotowania i przechowywania grzybka

Zdrowotny roztwór przygotowuje się z grzybka tybetańskiego i mleka. Do dużego słoja wsypać dwie łyżki grzybka, a następnie zalać szklanką niegotowanego mleka. Słoik przykryć gazą. Odstawić na dwadzieścia cztery godziny, odcedzić na sitku i zamieszać. Mleko zawiera właściwości lecznicze, można je pić, bądź przykładać do ran. Pozostały na sitku grzybek dokładnie wypłukać, tak, aby pozostały białe, przypominające ugotowany ryż ziarenka. Wypłukany grzybek zalać mlekiem. Należy pamiętać, że jeśli grzybek tybetański nie zostanie po dwudziestu czterech godzinach wypłukany i zalany świeżym mlekiem, straci lecznicze właściwości i zginie. Jeśli zdrowotny roztwór nie jest tymczasowo potrzebny, należy codziennie zalewać grzybek odrobiną niegotowanego mleka.

 

  • Sposób użycia

Kuracja mlekiem z grzybka tybetańskiego trwa pięćdziesiąt dni. Należy pić mleko z grzybkiem przez dwadzieścia dni bez przerwy, najlepiej przed snem, następnie zrobić dziesięciodniową pauzę w kuracji i powtórzyć cykl dwudziestodniowy. Jeśli jest taka potrzeba, kurację można powtórzyć aż do całkowitego wyzdrowienia. Mleko z grzybkiem może być również przykładane na bolące miejsca.